Farlig modern konst

Jag har inte riktigt haft tid att uppdatera så mycket, men jag hoppas på bättring av mig själv snart. Det som hänt de senaste veckorna är bla, att Remi fick åka till akuten efter att ha genomfört ett konstprojekt där han tejpat upp sig på väggen i vårt kök och trillat och slagit huvudet i elementet. Jag var riktigt rädd när vi väntade på ambulansen och det rann blod ner från tinningen på vårt köksgolv. Rémi kände inte igen vare sig mig eller vårt kök. Det verkar dock inte ha varit så farligt och han mår bra nu. Ambulanspersonalen blev lagom förvånade när dom frågade om Rémi hade druckit alkohol och vi svarade att han var spiknykter men försökte att genomföra ett modernt konstprojekt.

Jag har även varit på ett valmöte med Ségolène Royal som är socialisternas presidentkandidat mest för att känna pulsen på presidentvalet. Råkade hamna längst fram band alla ungsocialisterna som skrek "Ségolène president" och fick en t-shirt. Valkampanjer i Frankrike verkar vara mer åt USA hållet än i Sverige med ballonger och hejaklackar å hela köret. Måste ta och kolla om de Grönas presidentkandidat Dominique Voynet kommer till Grenoble Snart.

Förra helgen åkte jag Snowboard för första gången i mitt liv. För att aldrig ens ha åkt skidor innan så gick det väl hyfsat, jag lever iaf än och instruktören sa att jag gjort stora framsteg under dagen. Man får gratis kurser med instruktör om man är med i universitetets skidförening. Då man måste ta bussen till själva liftsystemet så har det dock inte blivit någon after ski än.

De flesta franska studenter på IEP är superseriösa karriärmänniskor som inte går riktigt att prata annat än studier med. Detta har medfört att jag mest umgås med franska konststudenter som e polare till mina roomies, samt lite med utbytesstudenter på IEP. Lite problem blir det dock då konststudenter knappt har några lektioner utan går i skolan lite sporadiskt (ungefär som jag hemma) och festar varje kväll, när jag ska upp kl 7 dagen efter. Det är dock väldigt trevligt om än inte så bra för studierna, som hade varit ungefär dubbelt så krävande som hemma om dom varit på svenska. Pågår en fest här just nu och jag ska upp imorgon så jag får nog ta och sova snart. Är lite lagom mör efter att ha haft lektioner sen kl 7 och sen gått och sett en tre timmar lång David Lynch film på bio med Elise och Maxim. Har dock kommit på att anledning till att jag är konstant trött inte är att jag sover för lite utan nog snarare beror på att jag är ganska högt över havet samt befinner mig i Frankrikes mest förorenade stad. Lite trängselskatter hade kanske inte skadat.

Kommentarer