God Jul

Nu är Julafton över. Jag har börjat tycka att julen är riktigt trevlig på senare år, efter att under gymnasietiden inte varit så sugen på jul alls. Jag tror att det främst beror på att vi de senaste tre åren har tillämpat ett bra system för julklapparna med en julklappscirkel där man köper en julklapp till en person, och får en julklapp från en annan person.

Jag har alltid känt mig stressad av att handla julklappar och efter att ha besökt ett köpcentrum igår fick jag flashbacks till hur jobbigt det kunde vara att stresshandla sjukt många presenter bara för sakens skull. Hundratals människor i en affär som som stressar och knuffar sig fram (samtidigt som jag själv mest vill därifrån och känner att min tid rinner iväg) ger mig panikkänslor. Då är det skönare att gå in och handla en julklapp, sedan kanske ta en fika på stan, för att sist, men inte minst gå hem och mysa.

I Några år hade vi inga julklappar alls i min familj men det blev lite tråkigt. Nu tycker jag att det är lagom och jag får god tid över till det som julen egentligen handlar om, nämligen att dricka glögg, spela sällskapsspel, och viktigast av allt, att titta på Karl-Bertil Jonssons julafton och lägga märke till nya detaljer varje gång.

En annan roligt sak med julen är alla julhälsningar. Här är två om dom bättre, från två olika delar av Sverige.

" Haha! Världens bästa julväder! rapsen blommar i Arrie :) God Jul!"

" Jag har tråkigt någonstans i Norrland. En tant på radion vet inte vad hon ska ha på sig när hon träffar sina barnbarn. O på sibylla i ljusdal så klyver man korven i två delar. Såg även 'han i bonde söker fru' enligt mamma. Oj oj händer mkt häruppe...hoppas du får en om inte lika, nästan lika exciting jul!"

Kommentarer

Maria Ferm sa…
Grattis till valberedningens förslag!!!
Tack, och grattis själv. Du kommer att bli ett grymt språkrör tror jag.