Val igen

Tydligen blev jag i min frånvaro omvald till studentkåren malmös kårfullmäktige.

http://www.karen.mah.se/nyheter/index.php?news_id=171

Valdeltagandet var dubblethögt denna gången som förra, fast ändå pinsamt lågt, säger kanske en del när man bli vald utan att vara där, men det var iaf tydligen ganska hård konkurrens om platserna i år vilket gör att jag får lite skuldkänslor för att ha slagit ut flera kandidater. Verkar iofs som om anders har smygkampanjat lite för mig. Tackar för det.

En annan rolig grej är att vi ska starta upp Gröna studenter i Malmö till hösten. Jag tror att Malmö Högskola har många studenter som sympatiserar med De Gröna och om vi kan bygga upp en bra organisation så kan vi nog sprida våra värderingar med gott resultat och dessutom kunna göra succé i nästa kårval. Det borde kunna gå att kombinera systemet med personval med en gemensam Grön åsiktsplatform som våra kandidater får skriva på.

Kommentarer

Klart jag kampanjar för dig. Men det är tråkigt att sitta sekreterare på FUM-möten när du aldrig ingår i röstlängden...
Jo, det var ju ett litet dilemma där, men det ska det bli ändring på snart. Jag tror dock att fum hade haft mycket att vinna på om man kunde få välja supplianter. Jag frågade runt en massa när jag fick mitt utbyte men tydligen kan man inte utse suppleanter enligt de nuvarande stadgarna. Något att kolla över kanske. Jag är inte säker på vilket system som är bäst, man vill ju inte ha folk som kandiderar utan att planera att komma dit sen heller.