Listan

Efter en hård dag på barrikaderna så glömde jag nästan att påpeka att listan är klar. På topp tio verkar miljöpartiets medlemmar haft stort förtroende för valberedningen. Det är endast plats 8 som ändrats då Per Garthon slog sig in där. Det betyder dock att jag inte längre kan säga att jag är högre placerad än Per Garthon. Typiskt. Själv höll jag nämligen fortet på nummer tio där jag också stod i valberedningens förslag.

Nedanför top tio stuvades det om en del och speciellt kul är det att Christian kom in på listan. Som flera konstaterat innan mig så har alla kandidater under 30 år antingen avancerat eller stannat på samma plats, vilket är mycket roligt.

Detta betyder ju dock inte att det är förutbestämt vilka som kommer in. Jag satsar mina slantar på att vi kommer att få se en proffsig zaidakampanj. Vilket vi alla borde gilla. Personvalskampanjer ger liv åt politiken och ökar intresset för valet. Även om jag själv bär skuld till det så tycker jag det är synd att inte fler valde att kampanja i det interna valet. Även om jag lär vara mycket aktiv i valrörelsen i Malmö så har jag nog inte tid att ta fram någon egen kampanj till ep-valet men jag hoppas fler väljer att kampanja aktivt. De som väljer att personkampanja bör ta fram kreativa idéer för hur grön politik bör drivas och gå till val på dessa.

Kommentarer

Du tog alltså inte in på hotellet tvivlet efter den hårda dagen på barrikaderna?
Ja men sen kom Dr Grön med sina konsumtionskritiska plutoner och gav mig hoppet åter.
undrar hur en grön motsvarighet till kommujackan ser ut... fjällräven måhända?
Kommujacka? De sjunger väl ändå kommuhjärtan? Ledsen om jag raserade din värld nu.