Friåret är så jävla fräscht

Jag tycker om när politiker för fram nya och fräscha idéer istället för att sträva bakåt. Jag menar hur många gånger ska vi svänga tillbaka mellan sossar och moderater som tävlar om vilken skäggig 1800-tals gubbe som visste bäst innan vi kan föra en politik för dagens och framtidens utmaningar? Den grymmaste fräschaste grejen som lanserats på lång tid var friåret som borgarna tyvärr tog bort efter valet 2006. Christian Valtersson har skrivit en grym artikel om varför det bör återinföras här.

Imorgon kommer riksdagen för övrigt antagligen att kuppa igenom en maktöverföring från Sverige till EU utan att vi ges utrymme att debattera saken i vare sig valrörelse eller folkomröstning. Lissabonfördraget innehåller både bra och dåliga saker men att överföra makt är något vi borde få debattera innan. Om det faller så kanske EU om några år kan komma igen med ett bättre fördrag, för ett nytt fördrag behövs. Ratificeras fördraget så är vi nog fast med det ett bra tag framöver. Du kan skriva på ett upprop mot detta här

Kommentarer

Anonym sa…
Det går reklam film på svensk tv om "svart får" som sviker fårflocken (herden) och vallar dom svarta fåren i näringslivet

Såg star trek på tv 4 sci-fi om Kapten Janeway som mötte en överlägsen tidsfiende och skeppet nästan gick sönder (men det kraschade mot fienden och vann tiden)

Som sd och nazityskland (4%) som tog över

Ryssland (våldtog ju tyska flickor etc)
En gård till varje soldat som deltar i kriget mot rysska fjollorna (pedofilerna, våldtäktsmännen, horbrännarna och sadisterna)

http://www.dagobertsbloggen.blogspot.com/
Erhm, ursäkta vad handlar det där om, och vad har det med blogginlägget att göra?